Kuchár – Kuchárka 7.01. 2025
Informácie/objednávky : +421 907 761 043
Číslo akreditácie – v spolupráci s VA JAK Trenčín s.r.o.
Kurz je určený
- pre záujemcov (zamestnaní alebo nezamestnaní), ktorí sa chcú uplatniť v profesii kuchár alebo čašník
- záujemcov o rozšírenie kvalifikácie v danom odbore
- tí, ktorí chcú začať podnikať ako SZČO v reštauračných a pohostinských službách, v cestovnom ruchu a turizme
Požadované vstupné vzdelanie:
- stredné odborné vzdelanie (SOU)
- ukončené stredné vzdelanie
- základné vzdelanie
Teoretická čast kurzu je rozdelená na niekoľko častí, v ktorých postupne získate vedomosti a zručnosti z oblasti kuchárskeho umenia. Spoznáte zásady organizácie práce vo výrobnej časti gastronomického zariadenia a budete ovládať odbornú gastronomickú terminológiu. Oboznámite sa s účelovým vnútorným vybavením a zariadením kuchyne.
Získate teoretické vedomosti o surovinách, o podmienkach skladovania a spôsoboch ich spracovania a úprav. Priblížime vám základné poznatky prípravy jednotlivých druhov pokrmov z rôznych surovín, ovládanie kalkulácií a výpočtov množstva spotreby surovín.
Pomôžeme Vám objasniť tajomstvá gastronomických pravidiel pri zostavovaní ponuky jedál, oboznámite sa so základmi stolovania a nazrieme aj do diétnej či medzinárodnej kuchyne. To všetko pod vedením skúsených lektorov.
Praktická časť kurzu kuchár - kuchárka je v rozsahu 360 hodín. Prebieha zvyčajne počas pracovných dní v reštaurácii, kde pod odborným dohľadom zodpovedného pracovníka samostatne pripravujete jedlá. Ak ste zamestnaný ako kuchár (napr. v reštaurácii alebo v školskej jedálni), prax vám po vzájomnej dohode zabezpečíme v prevádzke, v ktorej pracujete - stačí ak nám zašlete informácie o zodpovednom pracovníkovi, ktorý sa Vám na praxi bude venovať.
Informácie o kurze
- Rozsah kurzu
500 hodin - Forma záverečnej skúšky
- teoretická časť, ústna skúška a test
- praktická časť – samostatná príprava konkrétneho menu, prestieranie a obsluha pod dohľadom skúšobnej komisie - Miesto konania kurzu
Beauty School – Staničná 11, 949 01 Nitra (pri vlakovej stanici)
Profil absolventa rekvalifikačného kurzu
Absolvent vzdelávacieho programu má vedomosti a zručnosti z oblasti
- je kvalifikovaný stredoškolsky vzdelaný pracovník so širokým odborným profilom a všeobecným vzdelaním, schopný vykonávať odborné činnosti a riešiť problémy v rôznych formách podnikateľských subjektov hotelierstva a v spoločnom stravovaní
- je kvalifikovaný odborník, schopný samostatne pracovať v oblasti spoločného stravovania ako pracovník v reštauráciách, hoteloch, v ostatných zariadeniach spoločného stravovania a ako samostatne zárobkovo činná osoba
Číslo akreditácie – v spolupráci s VA JAK s.r.o.
Akreditovaný vzdelávací program realizuje vzdelávacia inštitúcia v súlade so zákonom č. 568/2009 Z.z.
Záväznú prihlášku vykonáte pridadaním kurzu do košíka a vyplnením všetkých následujúcich údajov.
Cena kurzu: 990 Eur
(ceny sú uvedené vrátane DPH)
Informácie/objednávky : +421 907 761 043
Kategória: | Vzdelávací program |
---|